Connect with us

actueel

Twents visrestaurant komt met creatieve én legale manier om open te blijven

Een uitbater van een visrestaurant in het Twentse Overdinkel kwam met een wel heel originele manier om zijn zaak ondanks de verplichte horecasluiting toch open te houden. Rick de Vries installeerde een enorme partytent voor zijn restaurant om het zitgedeelte van Nederland naar Duitsland te verplaatsen. De grens loopt immers letterlijk recht door zijn zaak.

Zijn voornamelijk Duitse klanten vinden het helemaal geweldig. Volgens Rick is er gewoon behoefte aan uit eten gaan. De restauranteigenaar legde uit dat zijn klanten tijdens de eerste week van de lockdown teleurgesteld reageerden toen ze vernamen dat ze alleen konden afhalen. Rick vertelde aan het AD: “Ik dacht: daar moet ik iets mee doen. Vooral omdat ik het van de Duitsers moet hebben. Zo’n 70 tot 80 procent van mijn klandizie komt uit Duitsland.”

Compleet legaal

Duitse restaurants mogen nog gewoon openen en aangezien de voorkant van zijn zaak op Duits grondgebied ligt, lag de oplossing voor de hand. De gemeente Losser verzekerde Rick dat hij daarmee geen regels overtrad. Uiteraard houdt de restaurantuitbater wel rekening met de veiligheidsvoorschriften inzake mondkapjes en social distancing.

Groot succes

Nadat er enkele Duitse televisieploegen over de vloer kwamen, is het een drukke bedoening in zijn zaak. Rick legt uit dat mensen het gewoon missen om samen gezellig uit eten te gaan. Toch heeft hij nog altijd vijftig procent minder klanten dan voor de coronacrisis. Zijn keuken staat overigens wel op Nederlands grondgebied. Als er een volledige lockdown komt, mag Rick dus geen vis meer bakken. “Dat zou een ramp zijn”, aldus de Tukker.

actueel

Vrouw doet alsof ze kanker heeft en haalt 50.000 euro op van gulle gevers

GoFundMe van Elkabbass

Nicole Elkabbass haalde via een crowdfunding een slordige 50.000 euro op. De 42-jarige fakete dat ze eierstokkanker had. Het geld verbraste ze vervolgens aan dure reizen, in casino’s en restaurants. Ze moest zich dinsdag voor de rechter verantwoorden.

De basis voor de GoFundMe-pagina, om mensen aan te sporen om geld te doneren, was een foto van haar in een ziekenhuisbed. De bijhorende tekst deed uitschijnen alsof de moeder het had geschreven, althans dat deden de woorden ‘mijn fantastische dochter’ vermoeden.

Vorige operatie

Maar uitgerekend door deze foto zou de vrouw uiteindelijk door de mand vallen. In de rechtbank kwam aan het licht dat het kiekje helemaal niet actueel was en dateerde van een operatie waarbij de galblaas van Elkabbass werd verwijderd. Een gynaecoloog en voormalig vriend herkende het bloemetjesbehang en wist dus dat de foto genomen was in het ziekenhuis van de vorige operatie. De cruciale getuige verklaarde: “Ze is nooit mijn patiënt geweest en ze is nooit in een van de klinieken of ziekenhuizen geweest waar ik aan het werk ben.”

39 gedupeerden

De synagoge in Ramsgate zouden de donaties verzamelen, maar de plaatselijke rabbijn had nog nooit van de dame gehoord.

Volgens The Sun deden 39 personen een donatie. De vrouw had naar verluidt zelfs met een van de gulle gevers afgesproken en gesmeekt om meer geld. Die persoon schonk haar dan nog eens 6.700 euro. Een andere vrouw doneerde 5.500 euro.

Elkabbass houdt haar onschuld staande.

Doorgaan met lezen

actueel

Eerste asielhond ooit neemt intrek in het Witte Huis

Asielhond Major van Joe Biden

Tenzij je ergens onder een steen hebt geleefd, zal je het wellicht wel al gehoord hebben: de Amerikaanse media hebben Joe Biden uitgeroepen als de nieuwe president. Hij zal dus hoogstwaarschijnlijk met zijn gezin verhuizen naar het Witte Huis.

Tot zijn gezin behoren ook twee viervoeters: Major en Champ. Major is gered uit een asiel en hij zal de eerste asielhond ooit zijn die in het Witte Huis gaat wonen.

In januari zal de 77-jarige Joe Biden, samen met zijn vrouw Jill en hun twee honden, zijn intrek nemen in het presidentiële huis. TMZ bericht dat Champ al van 2008 bij het gezin woont en in 2018 voegde Major zich bij de familie.

Voordien hadden Joe en Jill al gezorgd voor Major toen hij nog een puppy was. Het stel zorgde voor een nestje puppy’s dat hun dochter mee naar huis had gebracht. Het echtpaar kon geen afscheid nemen van Major en zo kwam het dat ze hem adopteerden bij de Delaware Humane Society.

Heel wat presidenten hadden een hond in het Witte Huis. Viervoeters in het presidentiële huis zijn eerder de regel dan de uitzondering. Donald Trump was naar verluidt de eerste president in meer dan honderd jaar die geen pup had.

Hopelijk is dit verhaal een inspiratie om een lans te breken voor het adopteren van honden!

Doorgaan met lezen

actueel

Verschrikkelijk: pup verdrinkt in het Wantij in Dordrecht

Hond verdrinkt in het Wantij

Voorbije donderdag belandde een hond in het Wantij in Dordrecht. De eigenaar sprong het arme diertje nog achterna, maar zijn reddingspoging kwam te laat.

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse na een oproep dat een persoon in het water was beland. De eigenaar slaagde erin om zelfstandig aan de kant te raken.

De reddingswerkers gingen op zoek naar de hond. Enige tijd later zagen ze het hondje dood in het water liggen.

Dit is een vreselijke tragedie. Onze gedachten zijn bij het baasje van het overleden hondje. We wensen de eigenaar ontzettend veel kracht en sterkte toe.

Doorgaan met lezen

Trending