Connect with us

video

Scootertuig schopt Jan bijna dood: ‘Politie doet niets’

Enkele maanden nadat Jan Heinhuis uit Enschede zwaar in elkaar is geslagen en getrapt, deelt de man nu enkele heftige foto’s van zijn verwondingen. De Enschedeër doet dit naar eigen zeggen omdat de politie besloot om het onderzoek stop te zetten. Hij wachtte met de publicatie om het onderzoek niet voor de voeten te lopen.

Aanleiding van het zinloze geweld was een banale verkeersruzie met zijn dochter. Op zaterdag 18 juli kreeg Jan een telefoontje van zijn doodsbange dochter. Ze smeekte hem om de deur open te doen, want ze werden achtervolgd. Jan’s dochter en haar vriend reden in hun auto op de Wethouder Beversstraat, toen ze het aan de stok kregen met enkele scooterrijders. De vriend aarzelde geen seconde toen de mannen tegen zijn auto begonnen te schoppen en te slaan. De vier mannen op de bromfietsen zetten de achtervolging in.

Als roedel hyena’s

De bezorgde vader stapte meteen naar buiten, maar wat er toen gebeurde, is iets uit een nachtmerrie. Twee jongens stappen op Jan af en beginnen hem brutaal in elkaar te slagen en te schoppen. Dat hoorde hij later van de buren, want hijzelf lag ondertussen bewusteloos op de grond. Jan getuigde: “Het was net een roedel hyena’s die om een prooi heen stond en maar in bleef trappen op mij.” Zijn dochter moest in de groep springen, anders hadden ze hem misschien dood geschopt.

Voor het leven getekend

Jan mag van geluk spreken dat hij het nog kan navertellen. De vader heeft wel blijvend letsel opgelopen, om nog maar te zwijgen van het trauma. Zijn gezicht is genezen, maar de constante piep in zijn oren zal blijven. Nu deelt Jan het verhaal om zijn frustratie te uiten over de tussenkomst van de politie. Volgens hem kwamen ze veel te laat ter plaatse en moest hij zelf achter bewijzen aan. Zo vroeg een agent hem om zelf camerabeelden op te vragen bij buurtbewoners.

Zaak op dood spoor

Jan diende klacht in nadat de politie besloot om het onderzoek stop te zetten. Daarover vertelde de Enschedeër: “Er zijn getuigen, er zijn signalementen en er is zelfs een naam genoemd.” De politie van haar kant weerlegt de versie van Jan. Zij geven aan dat ze veel sneller ter plaatse waren en dat ze op een dood spoor zitten. Daarom hebben ze geen andere keuze dan het onderzoek stop te zetten. Ze staan open voor een gesprek om hun beslissing nog eens toe te lichten.

De jongens van Nieuw Nieuws haalden Jan voor de camera. Hoor zijn getuigenis in de onderstaande reportage.

video

ZIEN: Dolgedraaide scholier valt cameraploeg PowNed aan

Scholier valt PowNed aan

Zaterdag pakte de politie in Rotterdam een 17-jarige jongen op die wordt verdacht van het mishandelen van een cameraploeg van PowNed. Donderdag is de cameraploeg aangevallen toen ze een reportage maakten bij het Emmauscollege in Rotterdam.

Ze brachten verslag uit van bij de school nadat een leraar bedreigingen kreeg na het tonen van een spotprent over de terreuraanslag op het Franse satirische blad Charlie Hebdo.

De jongen wilde niet in beeld komen en begon daarom de cameraploeg aan te vallen. Eerst was er wat trekken en duwen en daarna sloeg hij de cameraman in het gezicht. Later probeerde hij ook nog een trap uit te delen. Daarbij stak de verslaggever zijn hand uit om de schop af te weren. Het slachtoffer hield er enkele kneuzingen aan zijn hand aan over. Dat bleek na een bezoek aan het ziekenhuis.

Doorgaan met lezen

video

VIDEO: Man steekt lachend dozijnen stembiljetten Trump in de fik

Man steekt stembiljetten Trump in brand

De verkiezingen in de Verenigde Staten zijn niet voor de zwakkeren van hart: de laatste resultaten in de zogenaamde swingstates lopen binnen en het is een nagelbijtende nek-aan-nek race tussen de uittredend president Trump en uitdager Biden. Nu Trump zijn voorsprong in de battleground staten Georgia en Pennsylvania ziet slinken, alludeerde de president al enkele keren op ‘fraude’. Vooralsnog is daar echter geen enkel bewijs van geleverd. Nu circuleert er op bepaalde social media een video waarop te zien is hoe een man enkele stembiljetten voor Trump in brand steekt.

Eind oktober was er al eens een incident met een bus voor stembiljetten in Back Bay in Boston die in de fik is gestoken. Toen de brandweer ter plaatse kwam om het vuur te doven, waren er volgens The Washington Post al dozijnen biljetten verwoest. Later die zondagavond arresteerde de politie een man in verband met de brandstichting. De lokale overheden omschreven de daad als een ‘aanval op de democratie zelf’.

Video

Nu lijkt het erop dat er een nieuw feit van vernieling van stembiljetten aan het licht is gekomen. Althans dat laat een video op de sociale media vermoeden. Op de beelden zien we een man die naar eigen zeggen een tachtigtal stembiljetten voor Trump in brand steekt. De persoon in de video zegt er nog bij ‘dat hij doet wat hij moet doen’.

Het is niet meteen duidelijk waar en wanneer de beelden precies gemaakt zijn. Ook de authenticiteit ervan kon nog niet bevestigd worden. Maar één ding is duidelijk: dergelijke video’s zullen de stembusslag er niet eenvoudiger op maken. Uittredend president Trump kondigde overigens al verschillende juridische procedures aan tegen de verkiezingsuitslag in verschillende staten.

Doorgaan met lezen

video

BN’er verrast vriend en vijand in Duitse The Masked Singer

The Masked Singer Sylvie Meis

In Nederland proberen we nog altijd te gissen wie er onder de vermommingen van de Panter en de Vos schuilgaat, maar ook in Duitsland is The Masked Singer razend populair. En ook in de Duitse versie doet een BN’er mee!

Niemand minder dan Sylvie Meis is gevraagd voor de show en daar moest ze niet lang over nadenken. Tijdens de nieuwste aflevering werd duidelijk dat de kleine diva in het pak van de alpaca zat.

Comedian Bülent Ceylan had al een tijdje in de smiezen dat er geen Duitse, maar een Nederlandse in het pak zat. De kleine voetjes konden natuurlijk alleen maar van Sylvie zijn! De blondine genoot met volle teugen van haar deelname en kon het zelfs geheim houden voor haar zoon Damián.

En Sylvie kan echt wel een stukje zingen hoor. Luister maar eens hoe ze ‘Say so’ van Doja Cat ten gehore brengt!

Doorgaan met lezen

Trending