Connect with us

ouderschap

Nieuwsgierige peuter en tube ontharingscrème zijn geen goede combinatie

Wat gebeurt er als een nieuwsgierige peuter een rondslingerende tube ontharingscrème te pakken krijgt? Dat is precies de vraag waarop een Brits gezin het antwoord kreeg. De kleine Maisie Saward ontsnapte even aan de aandacht van papa en vond er niet beter op dan om het goedje op haar hoofdje te smeren.

Mama Kirsty was aanvankelijk heel erg in shock, maar achteraf kon ze er wel om lachen. Familieleden maakten zelfs de vergelijking met de griezelige clown uit de horrorfilm It.

Haar oudere broer had het veiligheidshekje in de woonkamer open laten staan, dus besloot de peuter om op verkenning te gaan. In de badkamer kreeg ze een tube ontharingscrème te pakken.

Papa Luke probeerde het goedje nog wanhopig uit haar haar te spoelen, maar dat mocht niet baten. Het meisje loopt nu dus even met een enorme kale plek op haar voorhoofd rond.

Pony verdwenen

Kirsty uit Blackfield in Engeland doet het relaas: “Ik was die avond niet thuis. Aan de telefoon was me verteld dat haar froufrou weg was, dan viel de verbinding uit. Ik dacht dat ze gewoon met een schaar had zitten knoeien.” Maar toen ze thuiskwam, stond haar een nare verrassing te wachten. “Ze kwam me knuffelen, maar ik moest een uur lang huilen. Ik was zo dol op die pony op haar voorhoofd.”

De moeder zegt dat zij het anders zou aangepakt hebben. “Ik had haar onmiddellijk onder de douche gestoken, maar Luke ververste eerst haar luier en liet het bad vollopen”, vertelde Kirsty. Op die manier gingen nog eens tien minuten verloren. Kirsty zegt dat ze urenlang niet met haar partner wilde praten, zo boos was ze op hem. “Gelukkig begon ik daarna er wel de humor van in te zien”, aldus de moeder.

Facebook / Kirsty Saward – Maisie toont trots haar kale plek.

Ook Maisie vindt het grappig

En ook het kleintje vindt het allemaal heel hilarisch. Kirsty onthulde: “Nu wrijft ze met haar kale hoofd tegen allerlei voorwerpen aan, omdat het grappig aanvoelt. En als ik een kiekje wil maken, buigt ze haar hoofd voorover om ervoor te zorgen dat de kale plek er zeker op staat. Ze vindt het geweldig.”

ouderschap

Jongetje met Down (7) rinkelt overwinningsbel na drie jaar lange strijd tegen kanker

Tommy Calder was amper vijf jaar oud toen hij de diagnose van leukemie kreeg. Zijn ouders omschreven 18 februari 2018 als de ergste nachtmerrie: “Het voelde als een harde klap in onze maag.” Nu hebben ze eindelijk reden om te vieren.

Papa Robert Calder moest zijn baan opgeven om samen met zijn vrouw Tina Flier iedere dag twee uur van hun huis in Warren in de Amerikaanse staat Minnesota naar het Roger Maris Cancer Center in Fargo te rijden. Daar onderging hun zoon de levensreddende behandeling die hij broodnodig had.

Tommy onderging drie jaar lang zware behandelingen, maar zijn ouders zeggen dat hun zoon niet één keer huilde.

GoFundMe

Mama Tina vertelde aan KVRR News: “Hij is heel hard. Wanneer hij daar binnenkomt, wacht hem een iPad, want ze weten wanneer ze hem dat geven, dat hij dan alles met zich laat doen.” Papa Robert voegt eraan toe: “Ik denk niet dat hij een keertje gehuild heeft.”

KVRR News

Een GoFundMe-pagina opgericht door vrienden van de familie omschrijft Tommy als ‘een prachtige ziel’ en een ‘enthousiaste drummer’.

KVRR News

Aanstekelijke glimlach

Zijn kracht en aanstekelijke glimlach hielpen Tommy en zijn ouders om te komen tot het triomfantelijke moment waarop hij de overwinningsbel kon rinkelen om zijn overwinning tegen kanker te vieren.

“Het ziekenhuis was geweldig. Iedereen, van de dokters tot de verpleegsters, ze zijn geweldig”, vertelde Robert. “We konden ons geen betere plaats voorstellen voor zijn behandeling.”

De ouders zijn ontzettend blij dat Tommy nu weer gewoon kind kan zijn.

KVRR News

Deze jongen is echt een geweldige inspiratiebron voor ons allen. Laten we Tommy overladen met hartjes!

Doorgaan met lezen

ouderschap

School leert meisjes oliepeil controleren en banden wisselen

Een meisjesschool leert hun leerlingen hoe ze een auto moeten onderhouden. Ze beschouwen het als een essentiële vaardigheid. De meisjes leren onder meer banden wisselen en het oliepeil controleren.

Heel wat mensen zullen moeten toegeven dat ze het in Keulen horen donderen wanneer ze een band moeten verwisselen, de bandenspanning moeten controleren of olie verversen. Het is nochtans heel handig als je wel weet hoe het moet en vooral het ook zelf kunt doen.

Vooral dan in Australië waar de afstanden gigantisch zijn en het vaak verschroeiend heet is. Je wil er absoluut geen platte band krijgen tussen twee steden. Een beetje kennis van zaken komt er dus heel goed van pas!

Facebook / Stella Maris College – meisjes leren hoe ze band moeten wisselen.

Dat is precies de reden waarom het Stella Maris College in Manly hun studenten leert hoe ze een auto moeten onderhouden. Hopelijk maken ze daarmee ook komaf met een heleboel stereotypen!

Workshops

De lessen vinden plaats bij het bedrijf Galmatic. Op hun website staat te lezen dat ze “gespecialiseerd zijn in het helpen van Australische vrouwen en tieners om zich goed te voelen achter het stuur aan de hand van onze praktische auto-onderhoud workshops en online cursussen.”

Eleni Mitakos onderwijst vrouwen en meisjes al dertien jaar lang hoe ze een auto moeten onderhouden en banden wisselen. Iets wat ze elders niet snel zullen leren. Ze legde uit aan Daily Mail Australia: “We geven lessen aan 100.000 tieners per jaar op scholen in alle buurten van Sydney.”

Facebook / Stella Maris College – Meisje verwisselt band.

Eleni zegt dat het van cruciaal belang is dat vrouwen zich op hun gemak voelen in de auto. Een van de belangrijkste lessen is dat ze een probleem aan de auto nooit mogen negeren. Op die manier gooien ze immers hun eigen veiligheid te grabbel.

De meisjesschool vond het een goed idee om hun leerlingen aan dit initiatief te laten deelnemen. Zo krijgen de meisjes immers de kans om te leren hoe ze met bepaalde situaties op de weg moeten omgaan. Op die manier zijn ze bij pech niet altijd op anderen aangewezen.

Dit lijkt ons een prachtig initiatief? Vind ook jij het essentieel dat jonge kinderen, zowel meisjes als jongens, dit zouden moeten leren? Helaas zijn er ook leraren die niet begrijpen hoe ze met kinderen moeten omgaan, zoals deze lerares die ‘compleet zielig’ schreef op een rekentoets van een leerling.

Doorgaan met lezen

ouderschap

Jonge meid is eerste persoon met Down als uithangbord van groot cosmeticamerk

De meeste modellen in magazines of social media advertenties zijn eigenlijk meer van hetzelfde. Ze zien er allemaal zo vlekkeloos en onberispelijk uit. Het lijkt erop dat schoonheidsidealen altijd hetzelfde blijven, maar daar komt geleidelijk verandering in.

Meer en meer kiezen modellenbureaus en marketingbedrijven voor diversiteit. Dat is echter niet altijd het geval. Personen met het syndroom van Down worden vaak over het hoofd gezien. We zien ze maar zelden op de cover van een tijdschrift of op een poster staan.

Precies om die reden besloot Linda Strober, de mama van een meisje met Down, om contact op te nemen met huidverzorgingsbedrijf Obagi. Ze wilde polsen of haar dochter Grace hun cosmeticamerk mocht vertegenwoordigen.

Instagram / Grace Strobel – Grace doet al twee jaar modellenwerk.

Brief aan de CEO

De moeder legde uit: “Mensen met een beperking zijn niet vertegenwoordigd, dus maakte ik een brief voor de CEO Jaime Castle en vroeg hem: ‘Zou jij Grace willen overwegen als een van je rolmodellen?’”

Tot grote vreugde van moeder en dochter stemde de CEO in. Ze wilden Grace maar al te graag als uithangbord van hun merk!

Instagram / Grace Strobel – Grace tijdens een van haar fotoshoots.

Stichting Grace Effect

Jaime Castle lichtte zijn beslissing toe: “We zijn ontzettend populair bij mensen met een beperking, die dikwijls heel onzichtbaar zijn, en ze willen precies zichtbaar zijn, gehoord worden, ze willen als onderdeel van de bevolking vertegenwoordigd worden.”

Grace doet al meer dan twee jaar modellenwerk en heeft ook een eigen stichting Grace Effect. Op die manier wil ze mensen informeren over het syndroom van Down en deuren openen voor mensen met een beperking.

Haar trotse vader onthulde: “Alles wat Grace en Linda hebben kunnen bereiken is geweldig. Het is mogelijk gemaakt door de ervaringen van ouders en familie vóór ons.”

Doorgaan met lezen

Trending