Connect with us

financieel

Nare herinneringen: Staat villa Yolanthe op Ibiza te koop?

Op Ibiza gonst het van de geruchten dat de villa van Yolanthe Cabau in de uitverkoop gaat. Op het feesteiland circuleren al langer geruchten dat de villa binnenkort verkocht wordt. Yolanthe en Wesley vierden er nog uitgebreid hun vijfjarig jubileum.

De villa Cala Tarida, naar de geboorteplaats van de actrice, maakt deel uit van de boedelscheiding. Yolanthe erfde de riante villa in 2007 na het overlijden van haar papa Xavier.

Maar de villa bracht haar niet veel geluk. Het leek wel alsof de duivel ermee gemoeid was. Eerst moesten er een slordige 3,5 miljoen euro aan successierechten neergeteld worden. Alleen Wesley kon met dat bedrag over de brug komen. Daar stond wel iets tegenover: Wesley eiste dat hij en Yolanthe eerste eigenaars zouden zijn.

Instagram / Yolanthe – Yolanthe aan het schilderen op Ibiza.

Om dat te bewerkstelligen moesten alle broers en zussen van Yolanthe tekenen. Zus Rebecca weigerde. Dat zorgde voor een heftige ruzie tussen de zusjes die uiteindelijk zelfs voor de rechtbank eindigde. Uiteindelijk troffen ze toch een schikking. De details daarvan zijn niet bekend.

Riante villa

Yolanthe heeft niet bepaald geweldige herinneringen aan de villa. Wellicht is het ook gewoon te groot voor haar. De riante villa heeft immers 11 slaapkamers en 7 badkamers. Een beetje groot voor een alleenstaande moeder met één zoontje.

Instagram / Yolanthe – Yolanthe onder de palmbomen.

Maar er is meer: het optrekje heeft ook nog eens vier keukens, twee bioscopen, drie jacuzzi’s, twee bars en een privé disco. Uiteraard konden een zwembad en een gym evenmin ontbreken.

De villa is trouwens een hermetisch afgesloten burcht en beveiligd met de nieuwste systemen. Niet meteen een gezellige boel voor een vrouw alleen. Wellicht daarom zijn de geruchten over een nakende verkoop zo hardnekkig. De nieuwe eigenaar zal echter stevig in de buidel moeten tasten. De verkoopprijs zal rond de tien miljoen euro schommelen.

financieel

Vier makkers kopen vliegtuigtickets om samen biertje te kunnen drinken op luchthaven

Vrienden kopen vliegtuigtickets om op café te kunnen gaan.

Blijkbaar hadden vier goede vrienden uit Dublin zoveel zin om samen in een kroeg een biertje te drinken, dat ze tot extreme lengtes gingen.

Alle pubs in Dublin zijn vanwege corona gesloten tot 1 december. Alleen in de luchthaven van Dublin is de horeca nog open. Daarom kochten de vrienden vliegtuigtickets van 9,99 euro per stuk. Ze checkten in, passeerden door de security en gingen meteen naar de bar voor een biertje. Maar er was nog een hinderpaal: eerst moesten ze verplicht een maaltijd van negen euro bestellen. Deze regel is in het voorjaar ingevoerd om te vermijden dat mensen van de ene bar naar de andere zouden gaan. De vrienden hadden niet de minste intentie om op vliegreis te vertrekken.

Duur biertje

Bij Dublin Airport waren ze not amused. Ze becijferden dat het viertal eerst 75,96 aan eten en vliegtuigtickets moest uitgeven voordat ze hun biertje konden drinken. De directie vreest dat anderen deze actie zouden kunnen herhalen.

Een woordvoerder legde uit dat het perfect mogelijk is om de luchthaven te verlaten zonder daadwerkelijk op een vliegtuig te stappen. Het is overigens ook goed mogelijk dat het vliegtuig waarvoor de vier vrienden tickets hadden door hun schuld vertraging heeft opgelopen.

Doorgaan met lezen

financieel

McDonald’s gaat vegan: maak kennis met de McPlant

McDonald's lanceert McPlant

McDonald’s kondigde aan dat ze zelf vleesvervangers gaan maken. Het gaat onder andere om vleesimitaties van vlees en kip voor de ontbijtbroodjes. De nieuwe lijn producten kreeg toepasselijk de naam McPlant.

De vegan burgers komen vanaf 2021 in enkele landen op de markt. Het is nog niet duidelijk of Nederland hier ook bij is. De Amerikaanse fastfoodketen gaat de vleesvervangers zelf produceren. Dat leidde overigens tot een koersval van Beyond Meat.

Handel Beyond Meat-aandeel stilgelegd

McDonald’s was de gedroomde klant voor fabrikanten van vleesvervangers. De producten van Beyond Meat zijn in Nederland te verkrijgen bij meerdere restaurants zoals de Vegan Junk Food Bar en Canibale Royale. Burger King doet voor de vegan Whopper een beroep op concurrent Impossible Foods.

Vanwege de grote schommelingen werd de handel in de Beyond Meat-aandelen zelfs even stilgelegd. Op de beurs in New York zakte het aandeel tot 7,5 procent.

Doorgaan met lezen

financieel

Zó groot is het vermogen van de Oranjes in 2020

Willem-Alexander en Máxima

We weten vrijwel alles over het doen en laten van de koninklijke familie. Maar wanneer het over geld gaat, houden ze de lippen stijf op elkaar. Dat is natuurlijk niet verwonderlijk, maar het maakt ons alleen nog maar meer nieuwsgierig naar hun vermogen! Quote500 lichtte gelukkig een tipje van de sluier met een nieuwe schatting.

Het zakenblad Quote komt ieder jaar met een lijst van de 500 rijkste Nederlanders. Het is uiteraard niet eenvoudig om het vermogen van de Oranjes te schatten. Quote benadrukt dat hun schatting aan de voorzichtige kant is. Het vermogen van de familie Van Oranje-Nassau bedraagt in 2020 om en bij de 1,1 miljard euro.

Prettige vooruitzichten

En volgend jaar worden ze alleen nog maar rijker: in 2021 krijgen de koning en de koningin immers 5% meer salaris. Dat bleek uit de Miljoenennota op Prinsjesdag. Amalia mag binnenkort ook graaien uit de schatkist. Vanaf het jaar waarin ze 18 kaarsjes mag uitblazen, mag ze rekenen op 1,6 miljoen euro per jaar!

Doorgaan met lezen

Trending