Connect with us

huisdieren

Loyale pup springt achter op ambulance om baasje naar ziekenhuis te vergezellen

Dit hartverwarmende verhaal toont aan dat er niets tussen een baasje en zijn hond kan komen.

Anderson Bahi was op een avond onderweg naar zijn huis in Urugaiana in Brazilië toen hij een opmerkelijk tafereel zag.

Aan de overkant van de straat stond een ambulance met daarnaast een bezorgde puppy. The Dodo bericht dat het baasje van het hondje onwel was geworden tijdens een wandeling. De kleine viervoeter keek ongerust toe hoe de verplegers zijn baasje verzorgden.

De hond zou zijn baasje niet zomaar alleen achterlaten. Hij stond erop om mee te gaan naar het ziekenhuis. Hoe zou hij anders voor zijn geliefde eigenaar kunnen zorgen? De verplegers begrepen de situatie en stemden in!

De schattige pup sprong achter op de ambulance, compleet met wandeljas en al, waarna de verplegers hem erin lieten.

Snel weer naar huis

Eenmaal aangekomen bij het ziekenhuis, bleef de pup trouw wachten bij de ingang. Gelukkig was de toestand van de man niet al te ernstig en mocht hij snel weer naar huis. Kort daarna kwam zijn familie de man en zijn viervoeter ophalen. Is er een beter en mooier voorbeeld van liefde en trouw?

huisdieren

Zwerfkat troost uitgeputte verpleger na dienst van 12 uur, 20 dagen lang

Zwerfkat troost verpleger

Dieren hebben soms de geweldige eigenschap om aan te voelen wanneer mensen een beetje liefde en troost nodig hebben. Dat zijn momenten waarop dieren zich van hun tederste kant laten zien. En dat bewees ook deze zwerfkat!

Ahmed Flaty volgt een verplegersopleiding in een Egyptisch ziekenhuis. Zijn stage is vanwege de coronapandemie ontzettend druk.

Tijdens een van zijn zeldzame pauzes ging Flaty naar buiten om een beetje van het zonnetje te genieten en te relaxen. Toen hij onlangs in de omgeving van het ziekenhuis zat, werd hij plotseling benaderd door een straatkat. Het diertje leek wel te voelen dat hij een beetje troost kon gebruiken en besloot om de verpleger in opleiding een pootje toe te steken.

Flaty getuigde aan The Dodo: “Ik zat met een vriend te praten bij het ziekenhuis waar we onze stage lopen en terwijl ik met hem aan het kletsen was, kwam deze kleine kitten naar me toe. Ze miauwde niet of zoiets, ze keek me alleen maar aan, klom op mijn schoot, staarde me even aan en viel in slaap.”

Flaty kon zijn ogen niet geloven. Het moedige diertje nam even de kans om bij hem op zijn schoot te kruipen. Wellicht had de kat ook een beetje troost nodig.

Egypte heeft een slechte reputatie als het op de behandeling van zwerfdieren aankomt. Het is dus heel opmerkelijk dat een straathond of een zwerfkat zomaar een persoon op straat benadert, zeker wanneer ze niet met eten gelokt worden.

Het diertje sliep om en bij de 20 minuten op de schoot van de verpleger, terwijl hij stilletjes bleef zitten. Toen de zwerfkat besloot dat haar werk erop zat, sprong ze van zijn schoot af en vervolgde haar weg.

Flaty kon deze opsteker goed gebruiken. Hij voelde zich meteen beter en had weer de nodige motivatie om er keihard tegenaan te gaan.

Hij vertelde nog aan The Dodo dat hij maar wat graag een hond of poes zou willen adopteren. Helaas heeft hij daar met zijn drukke schema geen tijd voor. Ondertussen heeft hij de kat niet meer gezien, maar hij blijft wel uitkijken naar haar!

Doorgaan met lezen

huisdieren

Merrie geveild voor meer dan miljoen euro – kijk ze nu eens zonder teugels!

Mooiste merrie ter wereld

Zijn er mensen die paarden niet elegant vinden? We dachten het niet! In het verleden moesten ze vaak werken op het veld, maar tractoren hebben daar verandering in gebracht. En wist je dat de band tussen mens en paard eeuwen teruggaat? Paarden hebben overigens een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de mensheid.

Talrijke disciplines die we vandaag kennen in de paardensport, zoals springen, eventing en dressuur, gaan terug tot de militaire opleiding. Ze zijn veel gefocust op de balans en controle van het paard en de ruiter. Andere paardensporten zoals rodeo komen dan weer voort uit praktische vaardigheden die nodig zijn op een ranch. En dan is er natuurlijk nog de jachtsport te paard.

Vandaag besloten we onze lezers en paardenliefhebbers te trakteren op een prachtige video van een astronomisch duur paard. Pepita is ongetwijfeld een van de mooiste paarden ter wereld. Bekijk het moment waarop haar eigenaar de teugels afneemt. Nu geniet de prachtige merrie van pure vrijheid!

De Poolse Arabische volbloed is geveild voor 1,4 miljoen euro. Pepita is natuurlijk niet zomaar een paard. De merrie won de nationale titel voor bejaarde merries in 2014 in Polen. Pepita kaapte een tien weg voor haar wondermooie hoofd en hals.

Geniet hieronder van deze prachtige beelden. Vergeet niet om de video van dit majestueuze paard te delen met alle paardenliefhebbers die je kent!

Doorgaan met lezen

huisdieren

Mishandeld paard neemt tijdens begrafenis afscheid van baasje

Paard neemt afscheid van baasje

Het is al te gemakkelijk om moeilijke dieren op te geven, terwijl ze alleen maar liefde en veel geduld nodig hebben. Die liefde en aandacht maken het verschil en dat is ook iets wat deze dieren nooit zullen vergeten. Dat is ook wat dit verhaal aantoont: de band van een man met zijn paard die tot het allerlaatste, bittere einde standhield.

Janna Grapperhaus, een vroedvrouw uit West Virginia, vertelt het verhaal van haar vader die op een dag een ‘jonge en agressieve hengst’ genaamd Major mee naar huis bracht.

Major was nog altijd wild, want zijn vorige eigenaars waren er niet in geslaagd om hem te temmen. De vorige eigenaars gebruikten echter gemene technieken, zoals slaan en hem vier weken lang zonder eten of drinken vastbinden aan een paal.

Janna schreef: “Toen papa hem thuisbracht, brak hij kort na aankomst door vijf hekken en beet hij naar iedereen in zijn buurt.”

Maar de vader van Janna weigerde hem te ‘breken’. In plaats daarvan nam hij de tijd om het vertrouwen van de hengst te winnen. Het was een methode die anderen in twijfel trokken. Janna zegt dat haar moeder dacht dat de hengst hem ging doden en gaf hem de bijnaam ‘Major Deal’.

Haar vader was echter dol op het paard. “Mijn vader brak hem nooit … hij veroverde zijn hart. Elke dag, uren en urenlang werkte mijn papa met hem om het misbruikte vertrouwen van het paard te winnen.”

Het zou twee jaar duren, maar uiteindelijk werd zijn geduld en harde werk beloond. Major vertrouwde zijn nieuwe baasje eindelijk genoeg om hem op zijn rug te laten rijden.

Tegen alle verwachtingen in was het paard toch getemd. Maar meer dan dat: er ontstond een intens liefdevolle band tussen man en paard.

Janna legde uit: “Als papa hem uit rijden nam, overlaadde Major hem van kop tot teen met zoenen. Ze hadden een band die alleen paardenmensen begrijpen.”

Helaas kwam de vader van Janna onlangs te overlijden. Toen zijn familie en vrienden samenkwamen op de begrafenis, was ook Major van de partij. “Het leek gepast om ook Major afscheid te laten nemen”, vertelde Janna.

Tijdens een onvergetelijk moment naderde het paard de kist van zijn baasje en nam afscheid met nog een laatste ‘zoen’.

Het verhaal is meer dan 166.000 keer gedeeld en ging compleet viraal. Het is een prachtig verhaal over liefde en geduld. En hoe we een pure band kunnen creëren met dieren. “Uiteindelijk haalde de liefde het”, gaf Janna nog mee.

Doorgaan met lezen

Trending