Connect with us

video

Johan Derksen haalt snoeihard uit naar Willem-Alexander: ‘Vind het onbeschaafd’

Koning Willem-Alexander vond het een goed idee om vrijdag in volle coronacrisis met het regeringsvliegtuig naar zijn vakantieadres in Griekenland te vliegen. De reis ging in tegen het advies van het kabinet. Die beslissing kwam het koninklijk huis op heftige kritiek te staan. Ook Johan Derksen was er niet over te spreken.

De voetbalgoeroe liet in Veronica Inside optekenen dat Willem-Alexander beter thuis was gebleven en beter met zijn peperdure boot op het IJsselmeer had gaan varen. Johan vindt het schandalig dat de koning naar Griekenland vertrok om daar in de zon te zitten, terwijl het hele land in brand staat. De moppersnor haalde flink uit: “Ik vind het onbeschaafd werkelijk. Maar ik zeg erbij: ik ben niet helemaal objectief, want ik ben een republikein en ik vind dat we van het hele koningshuis zo snel mogelijk af moeten.”

Máxima draagt de broek

De voetbalanalist met de scherpe tong ziet ook een verklaring voor het gedrag van de koning: “Ons hele land is in de war, misschien is de koning ook wel in de war.” Mensen vragen zich ook af wie de beslissing nam om er even tussenuit te knijpen: Máxima of Willem-Alexander. Ook daar heeft Derksen een uitgesproken mening over: “Ik denk wel dat zij de broek aanheeft.”

Vakantie afgebroken

Ondertussen kwam Willem-Alexander op zijn beslissing terug en brak zijn vakantie af. De koning liet in een verklaring weten: “We zien de reacties van mensen op berichten in de media. En die zijn heftig, en die raken ons.”

Willem-Alexander vervolgt: “We willen er geen enkele twijfel over laten bestaan: om het coronavirus eronder te krijgen is het noodzakelijk dat de richtlijnen worden nagevolgd. De discussie naar aanleiding van onze vakantie draagt daar niet aan bij.”

Bekijk hieronder wat Johan Derksen over de hele zaak te vertellen heeft.

video

ZIEN: Dolgedraaide scholier valt cameraploeg PowNed aan

Scholier valt PowNed aan

Zaterdag pakte de politie in Rotterdam een 17-jarige jongen op die wordt verdacht van het mishandelen van een cameraploeg van PowNed. Donderdag is de cameraploeg aangevallen toen ze een reportage maakten bij het Emmauscollege in Rotterdam.

Ze brachten verslag uit van bij de school nadat een leraar bedreigingen kreeg na het tonen van een spotprent over de terreuraanslag op het Franse satirische blad Charlie Hebdo.

De jongen wilde niet in beeld komen en begon daarom de cameraploeg aan te vallen. Eerst was er wat trekken en duwen en daarna sloeg hij de cameraman in het gezicht. Later probeerde hij ook nog een trap uit te delen. Daarbij stak de verslaggever zijn hand uit om de schop af te weren. Het slachtoffer hield er enkele kneuzingen aan zijn hand aan over. Dat bleek na een bezoek aan het ziekenhuis.

Doorgaan met lezen

video

VIDEO: Man steekt lachend dozijnen stembiljetten Trump in de fik

Man steekt stembiljetten Trump in brand

De verkiezingen in de Verenigde Staten zijn niet voor de zwakkeren van hart: de laatste resultaten in de zogenaamde swingstates lopen binnen en het is een nagelbijtende nek-aan-nek race tussen de uittredend president Trump en uitdager Biden. Nu Trump zijn voorsprong in de battleground staten Georgia en Pennsylvania ziet slinken, alludeerde de president al enkele keren op ‘fraude’. Vooralsnog is daar echter geen enkel bewijs van geleverd. Nu circuleert er op bepaalde social media een video waarop te zien is hoe een man enkele stembiljetten voor Trump in brand steekt.

Eind oktober was er al eens een incident met een bus voor stembiljetten in Back Bay in Boston die in de fik is gestoken. Toen de brandweer ter plaatse kwam om het vuur te doven, waren er volgens The Washington Post al dozijnen biljetten verwoest. Later die zondagavond arresteerde de politie een man in verband met de brandstichting. De lokale overheden omschreven de daad als een ‘aanval op de democratie zelf’.

Video

Nu lijkt het erop dat er een nieuw feit van vernieling van stembiljetten aan het licht is gekomen. Althans dat laat een video op de sociale media vermoeden. Op de beelden zien we een man die naar eigen zeggen een tachtigtal stembiljetten voor Trump in brand steekt. De persoon in de video zegt er nog bij ‘dat hij doet wat hij moet doen’.

Het is niet meteen duidelijk waar en wanneer de beelden precies gemaakt zijn. Ook de authenticiteit ervan kon nog niet bevestigd worden. Maar één ding is duidelijk: dergelijke video’s zullen de stembusslag er niet eenvoudiger op maken. Uittredend president Trump kondigde overigens al verschillende juridische procedures aan tegen de verkiezingsuitslag in verschillende staten.

Doorgaan met lezen

video

BN’er verrast vriend en vijand in Duitse The Masked Singer

The Masked Singer Sylvie Meis

In Nederland proberen we nog altijd te gissen wie er onder de vermommingen van de Panter en de Vos schuilgaat, maar ook in Duitsland is The Masked Singer razend populair. En ook in de Duitse versie doet een BN’er mee!

Niemand minder dan Sylvie Meis is gevraagd voor de show en daar moest ze niet lang over nadenken. Tijdens de nieuwste aflevering werd duidelijk dat de kleine diva in het pak van de alpaca zat.

Comedian Bülent Ceylan had al een tijdje in de smiezen dat er geen Duitse, maar een Nederlandse in het pak zat. De kleine voetjes konden natuurlijk alleen maar van Sylvie zijn! De blondine genoot met volle teugen van haar deelname en kon het zelfs geheim houden voor haar zoon Damián.

En Sylvie kan echt wel een stukje zingen hoor. Luister maar eens hoe ze ‘Say so’ van Doja Cat ten gehore brengt!

Doorgaan met lezen

Trending