Connect with us

tips

Iemand maakte witte chocolade Nutella en dat hebben we nu nodig

Er zijn weinig snacks zo lekker als een simpele boterham met Nutella. Of nog beter: een pannenkoek met de wereldberoemde chocoladepasta.

We hadden nooit gedacht dat het recept nog beter kon. Maar dan zagen we een watertandende Instagram-post van de Australische snoepspecialist Bruce Super Convenience.

Het bedrijf kreeg een pot witte chocoladepasta toegezonden van de Australische snoep- en voedingsreviewer The Snack Controller, en de omschrijving van het lekkers alleen al deed ons snakken naar witte chocoladepasta.

Op de Instagram-account van Bruce Super Convenience stond te lezen: “Deze gezegende bokaal werd me toegezonden door @thesnackcontroller – en ik moet zijn/haar/hun prachtige ziel bedanken om deze pracht te creëren en het naar mij te sturen. Deze bokaal, met het beroemde logo, staat overal ter wereld in de schappen, maar helaas, altijd met de donkerbruine kleur … melkchocoladesmaak. Deze heeft een witte – een beetje goudachtige – kleur, en kijk eens naar het brood op de foto, er zit witte pasta op!”

Om van te watertanden

De snackspecialist voegt eraan toe dat het geen écht product is, en dat je er niet je lichaamsgewicht aan kunt bestellen.

En hoe smaakt het dan, horen we jullie afvragen? De omschrijving van hun ervaring is alvast om van te watertanden. De post leest verder: “De pasta ruikt als Kinder chocolade, en het smaakt zelfs nog beter. Het doet me denken aan een van mijn favoriete kindersnacks allertijden, de witte chocobonbons. Het smaakt een beetje als een Kinder chocolade, maar met een sterke hazelnootsmaak, en roomachtige witte melkchocolade (kan dat iets worden?)”

Helaas is dit geen officieel product dat je kunt kopen in de winkel. Laten we hopen dat ze het recept snel met de wereld delen! Zou jij deze witte Nutella ook eens willen proberen?

tips

Dit is de geniale reden waarom je afwasmiddel in je wc moet gieten

Het overkomt de beste: een verstopt toilet. Als je heel veel pech hebt, gebeurt het op de slechtst denkbare momenten, zoals wanneer je gasten verwacht. Wat moet je doen in zo’n situatie?

Blijkt dat je niet meteen een loodgieter moet bellen – er bestaat een veel gemakkelijkere (en vooral goedkopere) oplossing.

Dit is de geniale truc die het probleem in een handomdraai verhelpt.

De paniek die toeslaat wanneer je toilet verstopt is, is niet leuk. Een vaak voorkomende vergissing is dat mensen dan extra beginnen door te trekken. Dit helpt zelden en doet het water nog meer stijgen. Een loodgieter bellen is uiteraard een optie, maar soms is dat gewoon niet mogelijk.

Gelukkig is er een simpele truc om deze narigheid op te lossen.

Wikimedia Commons – afwasmiddel.

Wondermiddel

Als je toilet verstopt is, meng dan gewoon afwasmiddel met warm water. Deze geniale hack is al even eenvoudig als goedkoop.

Instructies

  1. Warm vier liter water op in een ketel (niet kokend heet)
  2. Giet een half kopje afwasmiddel in het toilet
  3. Giet het hete water langzaam in de wc

Makkelijker kan gewoon niet!

Weet dat het ongeveer vijftien minuten kan duren vooraleer het toilet ontstopt is. Als het de eerste keer niet werkt, moet je het nog eens opnieuw doen. En als dat niet werkt, kan je niet anders dan een loodgieter bellen.

Dit middeltje werkt omdat het afwasmiddel, in combinatie met het hete water, alles wat in het toilet vastzit, doet oplossen – een beetje op een vergelijkbare manier hoe het etensresten op potten en pannen oplost.

Deze tip is geniaal! We waren eerst een beetje sceptisch, maar het blijkt te werken.

Doorgaan met lezen

tips

Dit is de reden waarom je nooit een glas water op je nachtkastje mag laten staan

Elke dag genoeg water drinken is belangrijk vanwege verschillende redenen. Water houdt je lichaam gezond. Het helpt ons om de juiste temperatuur te behouden, vergemakkelijkt onze spijsvertering, houdt de huid soepel en maakt het voor het lichaam gemakkelijker om infecties weg te houden. We bestaan immers voor 60 procent uit water!

Heel wat mensen houden voor het slapengaan een glaasje water in de buurt. Op die manier heb je altijd een glas water bij de hand wanneer je dorstig wakker wordt.

Maar is het eigenlijk wel gezond om ’s nachts een glaasje water op je nachtkastje te laten staan? Hier zijn vijf redenen die je misschien van gedachten doen veranderen – en ze zijn belangrijker dan je denkt.

  1. Smerig water

Als het water onbedekt blijft staan, kunnen er zich stof en andere potentieel schadelijke microben in het glas opstapelen.

In het ergste geval kunnen er zelfs vliegjes en insecten in vallen, iets wat je misschien niet meteen zal merken wanneer je ’s ochtends nog niet goed wakker bent.

  1. Overal bacteriën

Als je een nip water neemt van het glas voor je in slaap valt, zal je mond bacteriën achterlaten op het glas. Die bacteriën zullen zich in de loop van de nacht vermenigvuldigen. Als je dan ’s ochtends van datzelfde glas gaat drinken, drink je die oude bacteriën ook mee op. Dat klinkt niet zo gezond, toch?

  1. Elektronische toestellen op je nachtkastje

Vandaag de dag is het de normaalste zaak om een telefoon of een smartspeaker op je nachtkastje te laten liggen. ’s Nachts per ongeluk een glas water omstoten, kan gevaarlijk zijn wanneer het op de elektronica spat.

  1. Smaakt ’s ochtends veel viezer

Iedereen die water een hele avond laat staan en er ’s ochtends van drinkt, weet dat het slechter smaakt dan de avond voordien.

Dat komt omdat het water kooldioxide opneemt, waardoor de pH-waarde verandert. Daardoor smaakt het water ’s ochtends een beetje zuurder. Het is niet gevaarlijk, maar het is niet zo verfrissend als een fris glas water of een nipje uit een afgesloten flesje.

  1. Water kan je slaap verstoren

Een glas water langs het bed kan nuttig zijn als je ’s nachts dorst hebt. Zo moet je niet opstaan en helemaal naar de keuken gaan.

Maar ’s nachts drinken kan er ook toe leiden dat je moet plassen, waardoor je toch weer moet opstaan om naar het toilet te gaan.

Heb jij altijd een glaasje water op je nachtkastje staan?

Doorgaan met lezen

Trending