Connect with us

video

Dennis Schouten filmt hoe pedojagers recht in eigen handen nemen

Een groeiend aantal mensen houdt er een bijzondere hobby op na: pedojager. Hun werkwijze is best eenvoudig. De hobbyisten doen zich op de sociale media voor als een minderjarig jongetje of meisje en wanneer de verdachten dan toehappen, worden die personen exposed.

De zogenaamde pedojagers vinden dat de politie weinig tot niets doet om deze pedofielen aan te pakken. En als ze dan aangehouden worden, zijn ze volgens hen veel te snel weer op vrije voeten. Uiteraard is dit de taak van justitie en kan het optreden van deze amateurspeurders een onderzoek zelfs stokken in de wielen steken. De personen die zich hiermee bezig houden, beseffen wellicht niet dat hun daden op het einde van de rit zelfs tot een vrijspraak van een verdachte kunnen leiden.

Een ander probleem is dat deze hobbyisten soms heel ver gaan om vermeende viespeuken in de val te lokken. Soms rijst de vraag in hoeverre er sprake is van uitlokking?

En dan zijn er ook nog de pedojagers die hun beelden niet op de sociale media gooien, maar het recht in eigen handen nemen en de vermeende pedofielen een flinke afranseling geven.

‘Dat hij denkt dat hij dood gaat’

Dennis Schouten slaagde erin zo’n groepje voor de camera te halen en te volgen. Hun bedoeling is niet om verdachten te ‘exposen’, maar om hen een flink lesje te leren. De jongens bezorgen de pedo’s naar eigen zeggen een ‘trauma’.

Een eerste afspraak is best teleurstellend. De verdachte komt niet opdagen, maar een van de pedojagers verzekert dat hij ‘nog wel aan de beurt komt’.

Twee weken later is het dan wel raak. De jongeren hebben met twee mannen in een bos afgesproken. Hun plan is om hen in de bosjes te trekken en af te ranselen. Dennis vraagt verbijsterd hoe ze hem dan het bos in krijgen. Daarop antwoordt de jongeman: “We tillen hem gewoon op.” En hoever kan zo’n afstraffing dan gaan: “Ik zeg heel eerlijk, dat kan heel ver gaan voor mij.” Wat is dan echt heel ver, gaat Dennis door. “Echt heel ver, dat hij denkt dat hij dood gaat.” Wanneer een van de mannen even later komt opdagen, ziet Dennis met eigen ogen wat ze daarmee bedoelen.

Bekijk de ontluisterende reportage van Dennis Schouten hieronder.

video

ZIEN: Dolgedraaide scholier valt cameraploeg PowNed aan

Scholier valt PowNed aan

Zaterdag pakte de politie in Rotterdam een 17-jarige jongen op die wordt verdacht van het mishandelen van een cameraploeg van PowNed. Donderdag is de cameraploeg aangevallen toen ze een reportage maakten bij het Emmauscollege in Rotterdam.

Ze brachten verslag uit van bij de school nadat een leraar bedreigingen kreeg na het tonen van een spotprent over de terreuraanslag op het Franse satirische blad Charlie Hebdo.

De jongen wilde niet in beeld komen en begon daarom de cameraploeg aan te vallen. Eerst was er wat trekken en duwen en daarna sloeg hij de cameraman in het gezicht. Later probeerde hij ook nog een trap uit te delen. Daarbij stak de verslaggever zijn hand uit om de schop af te weren. Het slachtoffer hield er enkele kneuzingen aan zijn hand aan over. Dat bleek na een bezoek aan het ziekenhuis.

Doorgaan met lezen

video

VIDEO: Man steekt lachend dozijnen stembiljetten Trump in de fik

Man steekt stembiljetten Trump in brand

De verkiezingen in de Verenigde Staten zijn niet voor de zwakkeren van hart: de laatste resultaten in de zogenaamde swingstates lopen binnen en het is een nagelbijtende nek-aan-nek race tussen de uittredend president Trump en uitdager Biden. Nu Trump zijn voorsprong in de battleground staten Georgia en Pennsylvania ziet slinken, alludeerde de president al enkele keren op ‘fraude’. Vooralsnog is daar echter geen enkel bewijs van geleverd. Nu circuleert er op bepaalde social media een video waarop te zien is hoe een man enkele stembiljetten voor Trump in brand steekt.

Eind oktober was er al eens een incident met een bus voor stembiljetten in Back Bay in Boston die in de fik is gestoken. Toen de brandweer ter plaatse kwam om het vuur te doven, waren er volgens The Washington Post al dozijnen biljetten verwoest. Later die zondagavond arresteerde de politie een man in verband met de brandstichting. De lokale overheden omschreven de daad als een ‘aanval op de democratie zelf’.

Video

Nu lijkt het erop dat er een nieuw feit van vernieling van stembiljetten aan het licht is gekomen. Althans dat laat een video op de sociale media vermoeden. Op de beelden zien we een man die naar eigen zeggen een tachtigtal stembiljetten voor Trump in brand steekt. De persoon in de video zegt er nog bij ‘dat hij doet wat hij moet doen’.

Het is niet meteen duidelijk waar en wanneer de beelden precies gemaakt zijn. Ook de authenticiteit ervan kon nog niet bevestigd worden. Maar één ding is duidelijk: dergelijke video’s zullen de stembusslag er niet eenvoudiger op maken. Uittredend president Trump kondigde overigens al verschillende juridische procedures aan tegen de verkiezingsuitslag in verschillende staten.

Doorgaan met lezen

video

BN’er verrast vriend en vijand in Duitse The Masked Singer

The Masked Singer Sylvie Meis

In Nederland proberen we nog altijd te gissen wie er onder de vermommingen van de Panter en de Vos schuilgaat, maar ook in Duitsland is The Masked Singer razend populair. En ook in de Duitse versie doet een BN’er mee!

Niemand minder dan Sylvie Meis is gevraagd voor de show en daar moest ze niet lang over nadenken. Tijdens de nieuwste aflevering werd duidelijk dat de kleine diva in het pak van de alpaca zat.

Comedian Bülent Ceylan had al een tijdje in de smiezen dat er geen Duitse, maar een Nederlandse in het pak zat. De kleine voetjes konden natuurlijk alleen maar van Sylvie zijn! De blondine genoot met volle teugen van haar deelname en kon het zelfs geheim houden voor haar zoon Damián.

En Sylvie kan echt wel een stukje zingen hoor. Luister maar eens hoe ze ‘Say so’ van Doja Cat ten gehore brengt!

Doorgaan met lezen

Trending