Connect with us

financieel

Dave Roelvink werkloos door corona, maar deze inkomsten heeft hij nog wel

Dave Roelvink zit in zak en as. Vanwege de coronacrisis komt er namelijk geen eurocent meer in het bakje omdat zijn werk als dj compleet stil ligt. Maar gelukkig heeft hij nog andere inkomsten om op terug te vallen.

Omdat hij door de coronacrisis geen werk meer heeft, overweegt Dave zelfs een carrièreswitch. Volgens hem valt er geen euro meer te vangen.

Dat is niet helemaal waar. Dave krijgt immers elke maand nog een bedrag van 1.400 euro aan huurinkomsten van zijn appartement in Landsmeer.

Goed meegenomen!

Dat is toch leuk meegenomen in deze moeilijke tijden! Dave woonde vroeger in het appartement in Landsmeer, totdat hij vorig jaar in juli een nieuw stulpje kocht in Landsmeer. Daar telde hij toen een dik half miljoen voor neer.

Het geld van de verhuur van zijn appartement zal hij nu dus goed kunnen gebruiken!

financieel

Vier makkers kopen vliegtuigtickets om samen biertje te kunnen drinken op luchthaven

Vrienden kopen vliegtuigtickets om op café te kunnen gaan.

Blijkbaar hadden vier goede vrienden uit Dublin zoveel zin om samen in een kroeg een biertje te drinken, dat ze tot extreme lengtes gingen.

Alle pubs in Dublin zijn vanwege corona gesloten tot 1 december. Alleen in de luchthaven van Dublin is de horeca nog open. Daarom kochten de vrienden vliegtuigtickets van 9,99 euro per stuk. Ze checkten in, passeerden door de security en gingen meteen naar de bar voor een biertje. Maar er was nog een hinderpaal: eerst moesten ze verplicht een maaltijd van negen euro bestellen. Deze regel is in het voorjaar ingevoerd om te vermijden dat mensen van de ene bar naar de andere zouden gaan. De vrienden hadden niet de minste intentie om op vliegreis te vertrekken.

Duur biertje

Bij Dublin Airport waren ze not amused. Ze becijferden dat het viertal eerst 75,96 aan eten en vliegtuigtickets moest uitgeven voordat ze hun biertje konden drinken. De directie vreest dat anderen deze actie zouden kunnen herhalen.

Een woordvoerder legde uit dat het perfect mogelijk is om de luchthaven te verlaten zonder daadwerkelijk op een vliegtuig te stappen. Het is overigens ook goed mogelijk dat het vliegtuig waarvoor de vier vrienden tickets hadden door hun schuld vertraging heeft opgelopen.

Doorgaan met lezen

financieel

McDonald’s gaat vegan: maak kennis met de McPlant

McDonald's lanceert McPlant

McDonald’s kondigde aan dat ze zelf vleesvervangers gaan maken. Het gaat onder andere om vleesimitaties van vlees en kip voor de ontbijtbroodjes. De nieuwe lijn producten kreeg toepasselijk de naam McPlant.

De vegan burgers komen vanaf 2021 in enkele landen op de markt. Het is nog niet duidelijk of Nederland hier ook bij is. De Amerikaanse fastfoodketen gaat de vleesvervangers zelf produceren. Dat leidde overigens tot een koersval van Beyond Meat.

Handel Beyond Meat-aandeel stilgelegd

McDonald’s was de gedroomde klant voor fabrikanten van vleesvervangers. De producten van Beyond Meat zijn in Nederland te verkrijgen bij meerdere restaurants zoals de Vegan Junk Food Bar en Canibale Royale. Burger King doet voor de vegan Whopper een beroep op concurrent Impossible Foods.

Vanwege de grote schommelingen werd de handel in de Beyond Meat-aandelen zelfs even stilgelegd. Op de beurs in New York zakte het aandeel tot 7,5 procent.

Doorgaan met lezen

financieel

Zó groot is het vermogen van de Oranjes in 2020

Willem-Alexander en Máxima

We weten vrijwel alles over het doen en laten van de koninklijke familie. Maar wanneer het over geld gaat, houden ze de lippen stijf op elkaar. Dat is natuurlijk niet verwonderlijk, maar het maakt ons alleen nog maar meer nieuwsgierig naar hun vermogen! Quote500 lichtte gelukkig een tipje van de sluier met een nieuwe schatting.

Het zakenblad Quote komt ieder jaar met een lijst van de 500 rijkste Nederlanders. Het is uiteraard niet eenvoudig om het vermogen van de Oranjes te schatten. Quote benadrukt dat hun schatting aan de voorzichtige kant is. Het vermogen van de familie Van Oranje-Nassau bedraagt in 2020 om en bij de 1,1 miljard euro.

Prettige vooruitzichten

En volgend jaar worden ze alleen nog maar rijker: in 2021 krijgen de koning en de koningin immers 5% meer salaris. Dat bleek uit de Miljoenennota op Prinsjesdag. Amalia mag binnenkort ook graaien uit de schatkist. Vanaf het jaar waarin ze 18 kaarsjes mag uitblazen, mag ze rekenen op 1,6 miljoen euro per jaar!

Doorgaan met lezen

Trending