Connect with us

video

Bizarre uitvinding van Alkmaarse moet corona onder de knoet krijgen

De afgelopen maanden is er heel wat gezegd en geschreven over mondkapjes. Ondertussen gelden er duidelijke regels over het gebruik van mondkapjes. Op sommige plaatsen zijn ze verplicht en soms geldt een dringend advies om er eentje op te zetten. Betty uit Alkmaar kwam met een bizarre uitvinding om de verspreiding van het virus in te dijken.

Astronautenhelm

De laatste tijd kwam het gebruik van de zogenaamde ‘niet-medische mondkapjes’ onder vuur te liggen. Sommige mensen beweerden dat het niet efficiënt zou werken. Dat was de reden voor Betty uit Alkmaar om met een eigen creatie te komen. Het ziet er een beetje uit als een astronautenhelm en op straat heeft het alleszins veel bekijks.

Betty legde bij Nieuw Nieuws uit: “Het is een vervanging van de mondkap. Dit is de eartmasQ en de eartmasQ is ontwikkeld om jezelf en de anderen te beschermen in het kader van het coronavirus.” De vrouw uit Alkmaar is zelf mantelzorger en helpt een zwaar zieke vrouw. Ze mag vanwege besmettingsgevaar niet bij de gesprekken met de behandeld arts zijn. Met deze coronahelm mag dat wel. Betty verklaarde: “Het is eigenlijk een oplossing voor alles. Festivals, concerten, maar ook voor verzorgings- en ziekenhuizen, vliegtuigmaatschappijen en kappers. Eigenlijk iedereen kan er weer mee aan de slag.”

‘Nieuwe normaal kan ook anders’

Betty vindt dat het maar eens afgelopen moet zijn met de discussie over het verplichten of dringend adviseren van mondkapjes. Ze legde uit: “Met dit hulpmiddel hoeven we niet langer anderhalve meter afstand te houden en verbergen we onze gezichtsuitdrukkingen niet achter mondmaskers. Het nieuwe normaal kan ook anders.”

Verdeelde reacties

Tijdens een testwandeling in de hoofdstad kreeg ze vooral positieve reacties. Ze had verwacht dat mensen haar zouden uitlachen, maar dat was niet het geval. Betty zegt dat voorbijgangers het een goed initiatief vonden. Toch waren er ook negatieve reacties. Daarover vertelde de Alkmaarse: “Dat er instellingen zijn waar ik thuis hoor, dat ik gek ben en tot aan euthanasie aan toe.”

Nieuw Nieuws wilde wel eens weten wat de man in de straat ervan vindt. Uiteindelijk geven mensen toe dat ze de helm wel zouden dragen als het is om een dierbare persoon te bezoeken. Bekijk het verslag hieronder.

video

ZIEN: Dolgedraaide scholier valt cameraploeg PowNed aan

Scholier valt PowNed aan

Zaterdag pakte de politie in Rotterdam een 17-jarige jongen op die wordt verdacht van het mishandelen van een cameraploeg van PowNed. Donderdag is de cameraploeg aangevallen toen ze een reportage maakten bij het Emmauscollege in Rotterdam.

Ze brachten verslag uit van bij de school nadat een leraar bedreigingen kreeg na het tonen van een spotprent over de terreuraanslag op het Franse satirische blad Charlie Hebdo.

De jongen wilde niet in beeld komen en begon daarom de cameraploeg aan te vallen. Eerst was er wat trekken en duwen en daarna sloeg hij de cameraman in het gezicht. Later probeerde hij ook nog een trap uit te delen. Daarbij stak de verslaggever zijn hand uit om de schop af te weren. Het slachtoffer hield er enkele kneuzingen aan zijn hand aan over. Dat bleek na een bezoek aan het ziekenhuis.

Doorgaan met lezen

video

VIDEO: Man steekt lachend dozijnen stembiljetten Trump in de fik

Man steekt stembiljetten Trump in brand

De verkiezingen in de Verenigde Staten zijn niet voor de zwakkeren van hart: de laatste resultaten in de zogenaamde swingstates lopen binnen en het is een nagelbijtende nek-aan-nek race tussen de uittredend president Trump en uitdager Biden. Nu Trump zijn voorsprong in de battleground staten Georgia en Pennsylvania ziet slinken, alludeerde de president al enkele keren op ‘fraude’. Vooralsnog is daar echter geen enkel bewijs van geleverd. Nu circuleert er op bepaalde social media een video waarop te zien is hoe een man enkele stembiljetten voor Trump in brand steekt.

Eind oktober was er al eens een incident met een bus voor stembiljetten in Back Bay in Boston die in de fik is gestoken. Toen de brandweer ter plaatse kwam om het vuur te doven, waren er volgens The Washington Post al dozijnen biljetten verwoest. Later die zondagavond arresteerde de politie een man in verband met de brandstichting. De lokale overheden omschreven de daad als een ‘aanval op de democratie zelf’.

Video

Nu lijkt het erop dat er een nieuw feit van vernieling van stembiljetten aan het licht is gekomen. Althans dat laat een video op de sociale media vermoeden. Op de beelden zien we een man die naar eigen zeggen een tachtigtal stembiljetten voor Trump in brand steekt. De persoon in de video zegt er nog bij ‘dat hij doet wat hij moet doen’.

Het is niet meteen duidelijk waar en wanneer de beelden precies gemaakt zijn. Ook de authenticiteit ervan kon nog niet bevestigd worden. Maar één ding is duidelijk: dergelijke video’s zullen de stembusslag er niet eenvoudiger op maken. Uittredend president Trump kondigde overigens al verschillende juridische procedures aan tegen de verkiezingsuitslag in verschillende staten.

Doorgaan met lezen

video

BN’er verrast vriend en vijand in Duitse The Masked Singer

The Masked Singer Sylvie Meis

In Nederland proberen we nog altijd te gissen wie er onder de vermommingen van de Panter en de Vos schuilgaat, maar ook in Duitsland is The Masked Singer razend populair. En ook in de Duitse versie doet een BN’er mee!

Niemand minder dan Sylvie Meis is gevraagd voor de show en daar moest ze niet lang over nadenken. Tijdens de nieuwste aflevering werd duidelijk dat de kleine diva in het pak van de alpaca zat.

Comedian Bülent Ceylan had al een tijdje in de smiezen dat er geen Duitse, maar een Nederlandse in het pak zat. De kleine voetjes konden natuurlijk alleen maar van Sylvie zijn! De blondine genoot met volle teugen van haar deelname en kon het zelfs geheim houden voor haar zoon Damián.

En Sylvie kan echt wel een stukje zingen hoor. Luister maar eens hoe ze ‘Say so’ van Doja Cat ten gehore brengt!

Doorgaan met lezen

Trending