Connect with us

actueel

15.000 donzige supporters bij sc Heerenveen – FC Emmen gaan compleet viraal

In deze rare tijden zijn het acties als deze waar we ons aan kunnen optrekken. Nu er in de voetbalstadions vanwege corona geen toeschouwers welkom zijn, vonden Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) en geneesmiddelenfabrikant MSD het een ideaal moment om hun KiKa berenactie te lanceren.

Tijdens het duel tussen SC Heerenveel en FC Emmen van afgelopen weekend zaten er voor de gelegenheid geen duizenden schreeuwende supporters in de tribune, maar wel 15.000 knuffelbeertjes. Daarmee wilden ze aandacht vragen voor de om en bij de 15.000 kinderen in Nederland die aan kanker lijden.

Ook KiKa getroffen door corona

Omdat ook sportevenementen voor het goede doel niet kunnen doorgaan, verliest de stichting een belangrijk deel van haar inkomsten. KiKa zet zich in voor de financiering van onderzoek naar kanker bij kinderen.

Directeur en oprichter van KiKa Frits Hirschtein legde uit: “Tijdens de eerste maanden van de coronapandemie zijn veel kinderen met kanker onzichtbaar geweest, omdat zorg werd uitgesteld. Helaas zitten we nu weer in die situatie.” Omdat de voetbalstadions er een beetje mistroostig uitzien zo zonder volk in de tribune, besloten ze om de stoeltjes te vullen met duizenden KiKa-beertjes in Heerenveen-shirt. Er was zelfs een heuse ‘stoute beren side’.

KiKa-beren

Supporters kunnen zo’n KiKa-beer kopen via kikaberenactie.nl. Op die manier kan iedereen een duit in het zakje doen in het onderzoek naar kinderkanker.

actueel

Vrouw doet alsof ze kanker heeft en haalt 50.000 euro op van gulle gevers

GoFundMe van Elkabbass

Nicole Elkabbass haalde via een crowdfunding een slordige 50.000 euro op. De 42-jarige fakete dat ze eierstokkanker had. Het geld verbraste ze vervolgens aan dure reizen, in casino’s en restaurants. Ze moest zich dinsdag voor de rechter verantwoorden.

De basis voor de GoFundMe-pagina, om mensen aan te sporen om geld te doneren, was een foto van haar in een ziekenhuisbed. De bijhorende tekst deed uitschijnen alsof de moeder het had geschreven, althans dat deden de woorden ‘mijn fantastische dochter’ vermoeden.

Vorige operatie

Maar uitgerekend door deze foto zou de vrouw uiteindelijk door de mand vallen. In de rechtbank kwam aan het licht dat het kiekje helemaal niet actueel was en dateerde van een operatie waarbij de galblaas van Elkabbass werd verwijderd. Een gynaecoloog en voormalig vriend herkende het bloemetjesbehang en wist dus dat de foto genomen was in het ziekenhuis van de vorige operatie. De cruciale getuige verklaarde: “Ze is nooit mijn patiënt geweest en ze is nooit in een van de klinieken of ziekenhuizen geweest waar ik aan het werk ben.”

39 gedupeerden

De synagoge in Ramsgate zouden de donaties verzamelen, maar de plaatselijke rabbijn had nog nooit van de dame gehoord.

Volgens The Sun deden 39 personen een donatie. De vrouw had naar verluidt zelfs met een van de gulle gevers afgesproken en gesmeekt om meer geld. Die persoon schonk haar dan nog eens 6.700 euro. Een andere vrouw doneerde 5.500 euro.

Elkabbass houdt haar onschuld staande.

Doorgaan met lezen

actueel

Eerste asielhond ooit neemt intrek in het Witte Huis

Asielhond Major van Joe Biden

Tenzij je ergens onder een steen hebt geleefd, zal je het wellicht wel al gehoord hebben: de Amerikaanse media hebben Joe Biden uitgeroepen als de nieuwe president. Hij zal dus hoogstwaarschijnlijk met zijn gezin verhuizen naar het Witte Huis.

Tot zijn gezin behoren ook twee viervoeters: Major en Champ. Major is gered uit een asiel en hij zal de eerste asielhond ooit zijn die in het Witte Huis gaat wonen.

In januari zal de 77-jarige Joe Biden, samen met zijn vrouw Jill en hun twee honden, zijn intrek nemen in het presidentiële huis. TMZ bericht dat Champ al van 2008 bij het gezin woont en in 2018 voegde Major zich bij de familie.

Voordien hadden Joe en Jill al gezorgd voor Major toen hij nog een puppy was. Het stel zorgde voor een nestje puppy’s dat hun dochter mee naar huis had gebracht. Het echtpaar kon geen afscheid nemen van Major en zo kwam het dat ze hem adopteerden bij de Delaware Humane Society.

Heel wat presidenten hadden een hond in het Witte Huis. Viervoeters in het presidentiële huis zijn eerder de regel dan de uitzondering. Donald Trump was naar verluidt de eerste president in meer dan honderd jaar die geen pup had.

Hopelijk is dit verhaal een inspiratie om een lans te breken voor het adopteren van honden!

Doorgaan met lezen

actueel

Verschrikkelijk: pup verdrinkt in het Wantij in Dordrecht

Hond verdrinkt in het Wantij

Voorbije donderdag belandde een hond in het Wantij in Dordrecht. De eigenaar sprong het arme diertje nog achterna, maar zijn reddingspoging kwam te laat.

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse na een oproep dat een persoon in het water was beland. De eigenaar slaagde erin om zelfstandig aan de kant te raken.

De reddingswerkers gingen op zoek naar de hond. Enige tijd later zagen ze het hondje dood in het water liggen.

Dit is een vreselijke tragedie. Onze gedachten zijn bij het baasje van het overleden hondje. We wensen de eigenaar ontzettend veel kracht en sterkte toe.

Doorgaan met lezen

Trending